Studio ZienergiekSamenwerken aan de basis

Met deze module gaat het team samen met de ouders/familie in gesprek over de onderlinge samenwerking. Ouders/familie maken kennis met Driehoekskunde en het team verplaatst zich op hun beurt in de positie van de ouders/familie. Gezamenlijk kijken we naar de videoregistratie van een toneelstuk van Eigen Werk Theaterproducties.

De voorstelling ‘Lastige Ouders’ is het verhaal van een moeder en een vader van een kind met een beperking. Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Gebaseerd op haar dagboeken schreef zij de voorstelling en speelt zij deze ook. In de voorstelling komen haar ervaringen met de zorg- en hulpverlening ook duidelijk naar voren.

Nieuwsgierig; bekijk hier de trailer:

Na afloop gaan we in gesprek over de belevingen en inzichten, die het toneelstuk heeft gebracht. We staan stil bij de samenwerking tussen professionals en ouders/familie; Wat gaat goed en wat verdient nog wat aandacht? Op deze manier bevorderen we de onderlinge samenwerking.

Impact vergroten

Door eerst als team de basistraining te volgen vergroot je de impact van deze module. Het hele team heeft dan al kennis van Driehoekskunde en kan van het begin af gaan een goede verbinding maken met de ouders-familie.

Maatwerk

Omdat elke situatie uniek is wordt per aanvraag bekeken of deze module in één of meerdere delen aangeboden wordt.